Co je u nás nového?

14.10.2024

Chcete mluvící avatary - sympaťáky? Vyzkoušeli jsme za Vás: VEED.IO, další nástroj na úpravu videí

Veed.io je online platforma pro editaci videí pracující opět s umělou inteligencí. Profiluje se jako platforma pro zjednodušení tvorby obsahu pro uživatele všech úrovní. A skutečně nabízí řadu funkcí, díky nimž je atraktivní pro tvůrce obsahu, marketéry, pedagogy i firmy, ale ne všechny funkce fungují, jak mají. Zvládá ale jak jednoduché úpravy, jako je stříhání a řezání, tak i pokročilejší nástroje řízené umělou inteligencí, jako jsou automatické titulky, generování hlasu a vytváření avatarů. Co všechno jsme vyzkoušeli a co se naopak nepovedlo?

01.10.2024

Vyzkoušeli jsme za Vás: KAPWING, online editor videa. Solidní nástroj zejména pro mezinárodní publikum

Kapwing je online platforma pracující umělé inteligence, která zefektivňuje tvorbu a úpravu videí. Nabízí řadu nástrojů, které by měly zefektivnit různé tvůrčí potřeby, od produkce videa po tvorbu obrázků a generování GIFů. Hlavním cílem Kapwing je zjednodušit tvorbu obsahu a zpřístupnit ji všem bez ohledu na jejich technické znalosti. A my jsme KAPWING vyzkoušeli za Vás.

18.09.2024

Vyzkoušeli jsme za Vás: TRANSKRIPTOR. Ušetří Vám hodiny strávené přepisováním mluveného slova

Jsou profese, jako třeba novinář, sekretářka nebo zapisovatel, které tráví hodiny nad nahranými rozhovory a záznamy, aby je převedli do psané podoby a pak s ní dále pracovali. Tento druh činnosti nepatří k oblíbeným a opravdu žere čas i motivaci. Transkriptor, software poháněný umělou inteligencí, je pro tyto profese požehnáním! Co umí? Vyzkoušeli jsme ho za Vás.

04.09.2024

Vyzkoušeli jsme za Vás: MIDJOURNEY. Jedna z nejlepších AI na trhu je i tak sázka do loterie

MidJourney je nástroj, který umožňuje vytvářet umělecké obrázky pomocí umělé inteligence. Přes Discord vám tato platforma umožní tvořit originální, surrealistické nebo realistické výtvory během pár minut. Jaké jsou jeho výhody, nevýhody a co očekávat od této inovativní technologie? Vyzkoušeli jsme MidJourney za vás a přinášíme hodnocení.

19.08.2024

Vyzkoušeli jsme za Vás: SYNTHESIA. Na první pohled krásná, ale dále nefunkční

Kdo z nás by nechtěl tvořit úžasná videa jen stisknutím tlačítka nahrávání a doufáním v nejlepší výsledek! Jenže skutečnost je jiná. Tvorba videa, které má za něco stát, zahrnuje psaní scénářů, najímání a školení herců, investice do studií a vybavení a další, tedy vyžaduje čas, peníze a energii. Synthesia.io 2.0 slibuje, že vyřeší vaše problémy s tvorbou videa na Vás. A my jsme ji zase za Vás vyzkoušeli.

03.08.2024

Vyzkoušeli jsme za Vás: AUTOCAP. Je libo otextovat video?

AutoCap je chytrá aplikace pro Android smart telefony. Jedná se o automatický generátor titulků a titulků pro videa na bázi AI, který vytváří titulky pro videa v reálném čase. Software je navržen tak, aby zpřístupnil videa širšímu okruhu diváků.

09.07.2024

(Ne)Vyzkoušeli jsme za Vás: REVOICER

Technologie umělé inteligence se rozvíjejí závratnou rychlostí, oblast hlasových nahrávek nevyjímaje. Začíná se objevovat stále více nástrojů pro generování hlasu AI, přičemž některé z nich vynikají svými jedinečnými funkcemi a zajímavostmi. Objevují se však stížnosti, že tyto nástroje obvykle generují voiceovery velmi robotickými hlasy. Jak je na tom dle naší zkušenosti Revoicer?

02.07.2024

Vyzkoušeli jsme za Vás: Pictory

Pictory je nástroj poháněný umělou inteligencí, který slibuje uživateli vytvářet profesionální, optimalizovaná videa. Navíc slibuje, že pracuje "bez námahy", a poslouží každému tvůrci bez technických znalostí, což by mělo výrazně usnadnit proces tvorby ai videí. Naše zkušenost je zcela jiná.

07.06.2024

(Ne)Vyzkoušeli jsme za Vás: HumanPal - neplacená zkušební verze chybí

V dnešní době, kdy technologie rychle pokročila a stala se součástí každodenního života, se stává komunikace s umělou inteligencí stále běžnější. Jedním z nejnovějších přírůstků v této oblasti je nástroj HumanPal, který slibuje „revoluci v interakci s AI prostřednictvím realistických digitálních avatarů.“

03.06.2024

Vyzkoušeli jsme za Vás: AI Invideo - působivé čekání na generovaný obsah vystřídá studená sprcha

Platforma Invideo.ai ihned na své homepage slibuje, že za jediný den vytvoříte videa, která stojí za to publikovat. Slibuje rychlost, snadnost a kvalitu, to vše zdarma a včetně chytlavých templatů. Zajímalo nás, jak je to doopravdy.

10.05.2024

Trh marketingové komunikace v České republice vzrostl o 12 %, což je rychleji než obecně ve světě, říká Zpráva o reklamě 2023

Celosvětový i český reklamní trh roste, přičemž výsledky Zprávy o reklamě 2023 ukazují, že právě u nás je nárůst investic do marketingu v porovnání se světem 100% vyšší. Nejrychleji přitom roste segment digitálních médií. A tento trend bude i nadále vzrůstat.